Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Snoekbaarsfilet met snijboontjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

700 gr snoekbaarsfilet
3/4 liter visfond (kant-en-klaar)
750 gr snijbonen
75 gr doorregen spek
3 sjalotten
zout, versgemalen peper
1 theelepel citroensap
4 eetlepels grofkorrelige mosterd
75 gr koude boter
1/8 liter stijfgeklopte slagroom
2 eetlepels olie

Bereiden

Was de bonen en snijd ze in stukjes.
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Pel de sjalotten, snipper ze heel fijn en zet ze apart.
Blancheer de bonen 5 minuten in kokend gezouten water, giet ze
af en laat ze onder koud water schrikken.
Spoel de visfilet, dep ze droog en snijd ze in 4 stukken.
Kruid met peper en zout en bedruppel met citroensap.
laat de visfond tot 1/2 liter inkoken en roer er de mosterd
door.
Klop de ijskoude boter vlokje voor vlokje met een garde door
de zachtjes
kokende saus.
Spatel er de slagroom door en breng op smaak met peper en
zout.
Houd de saus warm.
Bak de spekblokjes, doe er de sjalotten bij en fruit deze in
het spekvet aan.
Voeg de bonen toe en warm ze op laag vuur door.
Bak de vis 2-3 minuten per kant in de hete olie.
Verdeel intussen de bonen over de borden en giet er de
mosterdsaus omheen.
leg de vis op de bonen en serveer direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselspiesje met kerriesaus
Mossel-eenpansgerecht
Zalmmoot met koude basilicumsaus
Kabeljauw met garnalen in koriandersaus
Gepocheerde sliptong met saus van crèmefraîche

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes